Dünya

Gazze'de sıcak gelişme! İşgalci İsrail'in Çıkmazı

Gazze'de son günlerde yaşanan önemli bir gelişme, İsrail ordusunun beklenmedik bir yenilgiyle karşı karşıya olduğunu ortaya koyuyor. 7 Ekim tarihinden bu yana devam eden çatışmalarda, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik kara saldırılarına son verme hazırlığında olduğu öğrenildi.

Abone Ol

İsrail devlet televizyonu KAN'ın ismini vermediği kaynaklara dayandırdığı habere göre, "Operasyonel başarılar temelinde, İsrail ordusu önümüzdeki haftalarda Gazze'deki çatışmanın üçüncü aşamasına geçiş yapacak" denildi.

Habere göre, İsrailli yetkililer, "Üçüncü aşama, Gazze Şeridi'ndeki kara manevrasının sonlandırılması, kuvvetlerin azaltılması, yedek kuvvetlerin terhis edilmesi, hava saldırılarına başvurulması ve İsrail ile Gazze Şeridi arasındaki sınırda tampon bölge oluşturulması" gibi adımları içeriyor.

İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana süren saldırılarda 139 askerinin öldüğünü açıklamıştı. Ayrıca, Gazze Şeridi'nde kara saldırılarının başladığı 27 Ekim'den itibaren 784 subay ve askerin yaralandığı belirtiliyor. Bu yaralı askerlerden 179'u ağır, 302'si orta, 303'ü ise hafif durumda.

İsrail ordusunun yaşadığı kayıplar, ülke içindeki kamuoyunda endişe yaratırken, Gazze'deki gelişmelerin nasıl bir seyir izleyeceği merakla bekleniyor.