Güncel

Gazze'de Siyonist İşgalciler, Filistinlileri Göçe Zorluyor"

Gazze Şeridi'nde Siyonist işgalcilerin devam eden bombardımanları, Filistinlilerin güneye doğru göç etmelerine yol açıyor. Şu anda, yerinden edilmiş Filistinlilerin sayısı 657 binden fazla.

Abone Ol

Gazze Şeridi'ne 7 Ekim'de başlayan saldırılar, şimdiye kadar 85 gün boyunca kesintisiz devam etti. Siyonist işgal rejimi, gerçekleştirdiği saldırılarda ayrım gözetmeksizin 21 bin 672 Filistinlinin hayatını kaybettiğini bildiriyor.

Bu süreçte milyonlarca Filistinli, zorla göç etmek zorunda kaldı. Birleşmiş Milletler'in Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) ise Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde yerinden edilmiş Filistinli sayısının 657 bini aştığını duyurdu.

Filistinlilerin zorla yerinden edilmesi sert bir şekilde kınanırken, UNRWA'nın açıklamasında çoğunluğu çocuk ve kadın olan 150 binden fazla kişinin yerleşecek bir yeri olmadığı vurgulandı.

UNRWA ayrıca, yerinden edilmiş Filistinlilerin sağlıklı gıda ve temiz su gibi temel ihtiyaçlardan mahrum kaldığını belirtti. Bu durum, insanlık için ciddi bir endişe kaynağı olarak ön plana çıkıyor.