Haber Merkezi - Gazze'deki soykırımı protesto etmek amacıyla Sakarya Sivil Toplum Kuruluşları adına bir basın açıklaması düzenleyen Adapazarı Din Görevlileri Derneği, sessiz kalmanın insanlık değerlerine sırt çevirmek olduğunu vurguladı. Basın açıklamasını okuyan Bedri Başer, Batı dünyasındaki birçok ülkedeki halkın Gazze'deki soykırıma verdiği destekten dolayı kınandığını belirtti.

Almanya'nın Hamburg kentinde, İngiltere'nin başkentinde ve ABD'nin New York kentinde yapılan gösterilerde binlerce insan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Bunun yanı sıra, Hollanda Hükümeti'nin İsrail'e olan askeri malzeme ihracatını durdurması ve Nikaragua'nın Almanya'yı İsrail'e destekten dolayı mahkemeye vermesi dikkat çekti.

Gazze'deki trajedi karşısında sessiz kalmak, insanlık değerlerine sırt çevirmek demektir. Başer, bu durumun sebebinin Müslüman ülkelerin yönetimlerindeki yetersizlikler ve bireylerin sorumluluklarını başkalarına havale etme eğilimi olduğunu belirtti.

Uluslararası toplumu harekete geçmeye çağıran Başer, Gazze'deki katliamların insanlık adına kabul edilemez olduğunu vurguladı. Ayrıca, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayan Güney Afrika'dan İspanya'ya, İrlanda'dan Fransa'ya kadar birçok ülkede vicdan sahibi insanların hükümetleri uyardığını hatırlattı.

Gazze'deki acımasız saldırıların bir an önce son bulması ve masum insanların güvenliğinin sağlanması için uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini dile getiren Başer, İsrail'in zulmünün sonu yaklaştıkça daha da azgınlaşacağını ve tarih boyunca lanetle anılacağını ifade etti.

Gazze'deki hastanelerin durumuna da dikkat çeken Başer, İsrail'in saldırıları sonucunda birçok hastanenin sağlık hizmeti veremez hale geldiğini ve binlerce insanın sağlık hizmeti alamadığını belirtti. Bunun yanı sıra, bebeklerin çığlıklarının dünya devletleri tarafından duyulmadığını ve Gazze'nin kazanacağını vurguladı.

Malatya'da düzenlenen sessiz yürüyüşte de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi. Hekimler ve sağlık çalışanları, İsrail'in saldırılarının son bulması ve masum insanların güvenliğinin sağlanması için uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdılar.