Güncel

Grip olmamak için ne yapmak lazım?

Kış aylarında daha sık görülen gribal enfeksiyonlarla ilgili uyarılarda bulunan Aile Hekimi Dr. Yavuz Selim Sılay, gribi önlemek için 10 basit önlem alınmasının yeterli olacağını aktardı.

Abone Ol

İLKHA muhabiri ile yapılan röportajda Dr. Yavuz Selim Sılay, kış aylarında sıkça görülen gribal enfeksiyonlardan korunmak için önemli tavsiyelerde bulundu.

Dr. Yavuz Selim Sılay, grip için 10 basit önleme değinerek şunları söyledi: "Ellerinizi sık sık yıkayın. En pratik yol; abdestinizi alın ve hep abdestli olun. Çok kalın giyinmeyin. Geç yatmayın, en az 6 saat uyuyun. Kalabalık ortamları tercih etmeyin. Sosyal mesafe- öpüşmek yerine başınızla selamlaşın. Hareketsizlikten kaçının. Su içmeyi ihmal etmeyin. Dinlenmeye zaman ayırın. Dengeli beslenin. Moralinizi yüksek tutacak pozitif enerjili işlere mutlaka vakit ayırın."

Ayrıca, el yıkamanın önemine vurgu yaparak, "Gribe karşı korunmada el yıkamak basit ama en etkili yollardan biri. Mikroplar en çok ellerimiz yoluyla bulaşır. Bu nedenle gün içerisinde ellerimizi yüzümüze sürmekten kaçınmak ve sık sık sabunla yıkamak çok önemli. Klavye, cep telefonu, kapı kolları, toplu taşıma araçlarındaki tutaçlar gibi yerlerle temasın ardından da sık sık elleri yıkamalı. En pratik yol abdestinizi alın ve hep abdestli olun." şeklinde önerilerde bulundu.

Sılay, ayrıca su içmeyi ihmal etmemeyi, en az 6 saat uyumayı, hareket etmeyi, kalabalık ortamlardan kaçınmayı ve pozitif enerjiyle moralinizi yüksek tutmayı da önemli bulduğunu belirtti.