Güncel

Hamas, Milyonların Merak Ettiği Soruya Cevap Verdi: Aksa Tufanı Operasyonunun Neden Yapıldığını Video İle Anlattı!

Hamas, İsrail ile yaşanan gerilimin zirve yaptığı dönemde Aksa Tufanı Operasyonunu başlatmanın nedenlerini açıkladı.

Abone Ol

Görsel Haber- Hamas, Aksa Tufanı operasyonunun arkasındaki nedenleri açıkladı. Hamas yetkililerine göre, İsrail'in Filistin topraklarındaki işgalci politikalarına karşı bir tepki olarak, özellikle Kudüs'teki gerginliklerin artması ve Filistinlilere yönelik ayrımcı uygulamaların yoğunlaşması nedeniyle bu operasyon gerçekleştirilmiştir. Hamas, Filistin halkının haklarını savunmak ve işgal altındaki topraklardaki zulme karşı mücadele etmek amacıyla Aksa Tufanı operasyonunu başlatmıştır.

İŞTE HAMASIN AKSA TUFANI OPERASYONUNUN NEDEN YAPILDIĞINI ANLATAN AÇIKLAMA:

Neden Aksa Tufanı operasyonu? Gerekli bir operasyon...

İsrailli yetkililer, Filistin Devleti'nin kurulmasını kesin olarak reddettiler. Aksa Tufanı'ndan bir ay önce, 2023 Eylül ayında Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler'de yapmış olduğu konuşmada taşıdığı tarihi Filistin haritasını, Gazze ve Batı Şeria'yı da içine alarak tamamını İsrail olarak gösterdiği biliniyor.

7 Ekim 2023'te gerçekleştirilen Aksa Tufanı operasyonu, doğal bir tepki ve gerekli bir adımdır. Bu adım, İsrail'in Filistin meselesini tasfiye etmeyi, bölgeyi kontrol altına almayı ve Yahudi nüfusunu artırmayı amaçlayan planlarına karşı atılmıştır.

Aksa'nın ve kutsal alanların egemenliğinin kesinleştirilmesi, Gazze Şeridi'ndeki ablukanın sona erdirilmesi hedeflenmektedir. İşgalin sonlandırılması, ulusal hakların geri kazanılması, diğer uluslar gibi bağımsızlık ve özgürlüğün elde edilmesi, kendi kaderini tayin etme hakkı ve başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması yolunda doğal bir adım olarak atılmıştır.

Haber Merkezi