Bedran, bugün yaptığı basın açıklamasında, Çin'in bu yolda kendi ağırlığı ve konumuyla ilk kez harekete geçtiğini belirtti ve Filistinliler olarak ABD'nin Filistin meselesi konusundaki tek taraflı politikalarıyla başa çıkmak için böyle bir desteğe ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

ABD yönetiminin herhangi bir iç Filistin ulusal uzlaşmasına karşı çıktığını ve işgalin Filistin halkına yönelik suçlarına tamamen destek verdiğini belirten Bedran, bu bildirinin özellikle Gazze Şeridi'nde Filistin halkına karşı süren bir soykırım savaşı sırasında yayımlandığını kaydetti.

Bedran, bildirinin içeriğinin net olduğunu ve medyada dolaşan dedikodulardan farklı olduğunu ifade ederek, Pekin'deki toplantıya katılanların Gazze Şeridi'ndeki bu direnişi ve kararlılığı sergileyen Filistin halkını selamladığını ve işgale karşı doğal haklarını savunan Filistin direnişini takdir ettiklerini söyledi.

Savaşın sona erdirilmesi ve Gazze Şeridi'nde insani yardım yollarının açılması ve bölgenin yeniden inşası gibi Filistin talepleri konusunda bir anlaşma olduğunu vurgulayan Bedran, bu taleplerin ateşkes, işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nden tamamen çekilmesi ve bölgenin yeniden inşası olduğunu belirtti.

Afganistan ve Japonya Arasında Önemli Görüşme: Japonya 165 okul inşa edecek Afganistan ve Japonya Arasında Önemli Görüşme: Japonya 165 okul inşa edecek

Gazze ve Batı Şeria'da Filistin halkının işlerini yönetecek, yeniden inşa çalışmalarını denetleyecek ve seçimler için uygun ortamı hazırlayacak bir Filistin ulusal uzlaşı hükümetinin kurulması gibi en önemli anlaşma noktalarının bulunduğunu ifade eden Bedran, bu durumun HAMAS'ın savaşın başlamasının ilk haftalarından itibaren çağrısını ve önerisini yansıttığını belirtti.

Savaştan sonra Filistin'in karşı karşıya kaldığı durum için en uygun ve ideal ulusal çözüm olacağını düşündüklerini vurgulayan Bedran, bunun, Filistin'in sorunlarını yönetirken bölgesel ve uluslararası düzeydeki müdahalelere karşı güçlü bir set oluşturacağını ifade etti.

Bedran, Pekin'deki toplantıya katılan tarafların, Mescid-i Aksa'daki sürekli ihlallere, Kudüs'teki İslam ve Hristiyan kutsal mekanlarının Yahudileştirme girişimlerine ve düşman hapishanelerindeki esirlere karşı tam destek verme konusunda anlaştıklarını belirtti.

Çin hükümetinin daveti üzerine başkent Pekin'de toplanan 14 İslami ve ulusal grup, iki gün süren toplantıların ardından bugün bir bildiri yayımladı. HAMAS, İslami Cihat, El Fetih, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi ve Filistin Kurtuluş Demokratik Cephesi gibi örgütler, "kapsamlı bir ulusal birliğe" ulaşma ve geçici uzlaşı hükümeti kurma konusunda anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

Editör: Fatma Zehra