HABER MERKEZİ – Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, İsrail iç istihbarat servisi Shin Bet’in görevden alınmasıyla sonuçlanan iç krize ilişkin bir açıklama yaptı.

Şabak (İsrail İç Güvenlik Teşkilatı) başkanının ifadelerine dikkat çekilen açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun müzakere sürecini kasıtlı olarak sabote ettiği ve her türlü anlaşmayı siyasi çıkarları uğruna engellediği belirtildi.

Hamas: İsrail'in Refah'taki Tahliyeleri Savaş Suçu. Hamas: İsrail'in Refah'taki Tahliyeleri Savaş Suçu.

“Esir anlaşmalarının önündeki asıl engel Netanyahu”

Hamas açıklamasında, “İşgalci rejimin içinden gelen bu itiraflar, Netanyahu’nun geçmişte olduğu gibi bugün de her türlü esir değişim anlaşmasının önündeki gerçek engel olduğunu açıkça teyit etmektedir.” ifadelerine yer verdi.

Netanyahu’nun, müzakerelerden güvenlik yetkililerini uzaklaştırma çabalarının, kendi iç krizini ve güvenlik yapısıyla arasındaki güven bunalımını gözler önüne serdiği vurgulandı.

“Amerikalılar Netanyahu’yu suçlamalı”

Hamas, Netanyahu’nun müzakere sürecini zamana yayarak göstermelik bir süreç yürüttüğünü savunarak, “Amerikalı yetkililer artık Hamas’ı anlaşmaların önündeki engel olarak göstermekten vazgeçmeli ve suçlamaları doğrudan Netanyahu’ya yöneltmelidir.” ifadelerini kullandı.

Hamas açıklamasının sonunda, “Bizler, suçlu Netanyahu’yu ve onun aşırı sağcı hükümetini, esirlerin ve ailelerinin yaşadığı acıların uzamasından tamamen sorumlu tutuyoruz. Esirlerin serbest bırakılmasının tek yolu, saldırıların durdurulması, müzakerelere dönülmesi ve anlaşmaların siyasi manevralardan uzak şekilde uygulanmasıdır.” denildi.