İslami Direniş Hareketi HAMAS, İsrail’in Gazze Şeridi’nde bir okul ve sağlık binalarına düzenlediği saldırılarda en az 27 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, bu saldırıların savaş suçu olduğunu vurguladı.

HAMAS, Zeytun Mahallesi'ndeki bir okula yapılan saldırıda 22 kişinin, Gazze'nin güneyindeki Sağlık Bakanlığı binalarına yapılan saldırıda ise 5 kişinin şehit olduğunu hatırlattı.

Beyaz Saray'dan Ayşenur Ezgi Eygi Cinayetine İlişkin Açıklama: Soruşturma Sonucu Bekleniyor Beyaz Saray'dan Ayşenur Ezgi Eygi Cinayetine İlişkin Açıklama: Soruşturma Sonucu Bekleniyor

Bu saldırıların tüm insani değerlerin ve uluslararası yasaların ihlali olduğunu belirten HAMAS, özellikle Amerikan yönetiminin sağladığı askeri ve siyasi desteğin, bu tür saldırıların sürmesine olanak sağladığını ifade etti.

HAMAS, Arap ve İslam dünyasını, aynı zamanda tüm dünya halklarını ve yönetimlerini bu saldırılar karşısında harekete geçmeye davet etti.

Modern tarihte eşi benzeri görülmemiş bu suçlara karşı uluslararası toplumun sessiz kalmaması gerektiğini belirterek, İsrail’in Gazze Şeridi'ndeki eylemlerinin durdurulmasını talep etti.

Editör: Ömer Faruk