Görsel Haber - Hamas'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Yemen'e yönelik açıkça görülen Amerikan-İngiliz saldırısını şiddetle kınıyoruz. Bu saldırının bölge güvenliğine olan olumsuz etkilerinden dolayı sorumluluklarını taşıdıklarını belirtiyoruz.

Biz İslami Direniş Hareketi (Hamas) olarak, Amerikan-İngiliz saldırısını, Yemen topraklarındaki hava ve deniz bombardımanını güçlü bir şekilde kınamaktayız. Bu eylemi bir suç, Yemen'in egemenliğine açık bir saldırı ve bölgesel güvenliğe yönelik bir tehdit olarak değerlendiriyoruz. Bölge, Nazi-Siyonist işgalini korumak ve Filistin halkına ve bütün bölgeye karşı işlenen suçları örtbas etmek amacıyla Amerikan ve İngiliz militarizasyonuna tanık olmaktadır.

Beyrut Havalaanı yakınına saldırı! Üst düzey bir isim daha şehit oldu! Beyrut Havalaanı yakınına saldırı! Üst düzey bir isim daha şehit oldu!

Kardeş Yemen'in, Mescid-i Aksa Tufanı'nda Filistin halkının yanında yer almasını takdir ederken, bu vahşi saldırının İsrail'in iradesinin etkisi altında hesaplanmış bir terör eylemi olduğunu doğruluyoruz. Siyonist işgali yok etmek ve bölgedeki ateşi artırmak dışında bir sonuç doğurmayacak olan bu saldırıyı kınıyoruz. Washington ve Londra, bu durumun yansımalarının sorumluluğunu taşımaktadır.

Filistin ve Arap topraklarında Siyonist işgale son verilmediği sürece bölgenin güvenliğinin ve istikrarının sağlanamayacağını teyit ediyoruz. Devletlerin egemenliğine ve Arap halklarının çıkarlarına saygı göstermek amacıyla Washington ve Londra'nın sömürge politikalarını gözden geçirmeleri gerekmektedir. Filistin halkının maruz kaldığı Siyonist suçlar ve soykırım savaşı karşısında sessiz kalmayacağız, özellikle mübarek Mescid-i Aksa'nın ihlali devam ederken.

Yemen'den Gelen Açıklama: #SONDAKİKA

Yemen'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Amerikalılar, İngilizler ve Siyonistler, Yemen'e saldırmanın bizi Gazze'yi savunmaktan alıkoyacağını mı sanıyor? Yemin ediyoruz, atomlara bölünsek de Gazze'yi savunmayı bırakmayacağız. Siyonist gemileri ve onlara giden gemileri engellemeye devam edeceğiz.

Editör: Ömer Faruk