Güncel

Hekimlerin sessiz yürüyüşü 9'uncu haftasında

Diyarbakır'daki sağlık çalışanları, işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarını kınamak ve özellikle sağlık çalışanları başta olmak üzere sivil katliamlarına dikkat çekmek amacıyla düzenledikleri sessiz yürüyüş eyleminin bu haftaki 9'uncusunu gerçekleştirdi.

Abone Ol

Dicle Üniversitesi öncülüğünde gerçekleştirilen "Hekimlerin Sessiz Yürüyüşü" etkinliği, sağlık çalışanları ve sivil toplum temsilcileri tarafından her hafta sonu Gazze'deki soykırıma dikkat çekmek amacıyla düzenlenmektedir. Bu hafta etkinlik, Kayapınar ilçesinde gerçekleştirildi.

Kayapınar Evlendirme Dairesi önünde toplanan sağlıkçılar ve STK temsilcileri, 15 Temmuz Şehitler Parkı'na doğru bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Parkta yapılan basın açıklamasını, Dicle Üniversitesi Öğretim Üyesi Burak Kazan okudu. Kazan, İsrail'in Filistin topraklarındaki saldırı ve cinayetlerinin devam ettiğini, bu zulmün 97 gündür Gazze'de tarihi bir barbarlık ve soykırım olarak sürdüğünü vurgulayarak, "Sessiz kalan İslam ülkeleri, cesaretlenen katil İsrail ve Amerika ile birlikte zulme ortak oluyorlar. Maalesef bu zulümlere ciddi tepki veren ve saldırıları durdurmak için somut adım atan ülke sayısı çok sınırlı." dedi.

Kazan, Yemen'e, Lübnan direnişine ve Güney Afrika'nın soykırım davası açmasına selam gönderirken, İsrail destekçisi ülkeleri kınayarak, "İspanya ve İrlanda gibi ülkelerin Filistin'e destek veren duyarlı halkına selam, İsrail'e her türlü askeri ve siyasi desteği sağlayan Amerika ve İngiltere'ye lanet olsun" ifadelerini kullandı.

Filistin direnişine destek olanlara selam gönderen Kazan, İsrail ve Amerika adına Müslüman ülkelerde terör eylemleri gerçekleştiren taşeron örgütlere de lanet okudu.

Kazan'ın konuşmasının devamında, "Filistin'e lafta değil, somut adımlar atarak destek olun. Ticari ve diplomatik ilişkilerinizi kesin, İsrail'i tanımadığınızı ilan edin, ülkelerinizdeki İsrail ve Amerikan üslerini kapatın. İsrail destekçisi şirketleri ve mallarını boykot edin." şeklinde çağrıda bulundu.