Güncel

HÜDA PAR Diyarbakır Kadın Kolları Başkanı Günel'den annelere çağrı

HÜDA PAR Diyarbakır Kadın Kolları Başkanı Habibe Günel, Gazzeli kadınlarla dayanışma adına tüm kadınları, 6 Ocak Cumartesi günü saat 15.00'te Diyarbakır Umut Kervanı'na yardımda bulunmaya çağırdı.

Abone Ol

HÜDA PAR Kadın Kolları Başkanı Sema Yarar'ın "Gazzeli Annelerimizle Dayanışma İçinde Olalım!" çağrısı, Diyarbakırlı annelerin bir araya gelmesine sebep oldu.

Yarar'ın bu çağrısı üzerine, Gazzeli kadınlarla dayanışma amacıyla çalışmalarını sürdüren HÜDA PAR Diyarbakır Kadın Kolları Başkanlığı, Diyarbakır Umut Kervanı'nda 6 Ocak Cumartesi günü saat 15.00'te yardım etmeye davet etti.

HÜDA PAR Diyarbakır Kadın Kolları Başkanı Habibe Günel, düzenlediği basın açıklamasında, "Duyarlı hanım kardeşlerimize ve bağrı yanık annelerimize sesleniyoruz! Gelin hep birlikte 'Gazzeli Annelerimizle Dayanışma İçinde Olalım!' Gazzeli kardeşlerimize, annelerimize, çocuklarımıza, şefkat elimizi uzatalım. Onların derdiyle dertlenelim. Hayır, hasenatta ve fedakarlıkta sınır yoktur, imkanlarımızın elverdiği ölçüde fedakarlık yapalım." dedi.

Günel, sözlerine Hadid Suresi'nde geçen "Şüphesiz ki sadaka veren erkeklerle sadaka veren kadınlar ve Allah'a güzel bir borç verenler var ya, (verdikleri) onlara kat kat ödenir. Ayrıca onlara çok değerli bir mükafat da vardır." ayetiyle başladı ve "Kadın Kolları Başkanımız Sayın Sema Yarar'ın 'Gazzeli Annelerimizle Dayanışma İçinde Olalım!' çağrısı üzerine biz Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları olan Diyarbakırlı anneler ve hanımlar elbette duyarsız kalamazdık." ifadelerini kullandı.

Gazze'deki zor duruma dikkat çeken Günel, "Siyonist terör örgütü israilin ablukası altındaki Gazze'de iki buçuk milyon insan büyük bir soykırıma maruz kalmaktadır. Gazze'de her gün yüzlerce kadın, bebek, çocuk, yaşlı ve savunmasız sivil insan tonlarca bomba altında katledilmektedir." şeklinde konuştu.

Tüm kadınları Gazze için yardım seferberliğine katılmaya çağıran Günel, "Peygamber Efendimiz'in davetine iman eden tüm anne ve bacılarımızı Gazze'nin derdiyle dertlenmeye çağırıyoruz." dedi.

Diyarbakırlı kadınları, 6 Ocak Cumartesi günü saat 15.00'te Diyarbakır Umut Kervanı'na yardım etmeye davet eden Günel, "Allah yapacağınız yardımları kabul buyursun, bereketlendirsin ve mükafatlandırsın." ifadeleriyle çağrısını sonlandırdı.