Kültür-Sanat

İDEV Mardin’de "Ailem Cennetim Olsun" seminerlerinin ikincisini düzenledi

İdeal Eğitim Vakfı (İDEV), "Ailem Cennetim Olsun" seminerlerinin ikincisini Mardin'in Kızıltepe ilçesinde düzenledi.

Abone Ol

Görsel Haber - Program, Özcan Yıldız Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi ve Mehmet Bilgiç'in sunuculuğunu üstlendi. Katılımcılar arasında ailelerin bulunduğu etkinlikte, İDEV Kızıltepe temsilcisi Yusuf Oktay'ın selamlama konuşmaları yapıldı. Program, Mehmet Turhan'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Yusuf Oktay'ın konuşmasında, seminerlerin amacının aile içindeki önceliklerin düzeltilmesi ve çocukların ahirete hazırlanmasına katkı sağlamak olduğu vurgulandı. Ayrıca, günümüzde önceliklerin ahiretten dünyaya doğru çevrildiği, çocukların maddi ihtiyaçlarının karşılanırken ahiret sorumluluklarının göz ardı edildiği belirtildi.

Eğitimci-Yazar Cevdet Yanılmaz, ailenin çocuk eğitimindeki önemine dikkat çekti. İslam'ın iki cihanın saadeti için muhteşem bir eğitim sunduğunu ifade eden Yanılmaz, ailenin çocukların cennete hazırlanmasında temel bir rol oynadığını belirtti. Aile içindeki diyalogların önemine vurgu yaparak, ailenin çocukları koruma sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

Ailenin çocukları savunmasız hale getiren dış etmenlere karşı uyarılarda bulunan Yanılmaz, özellikle medya ve eğlence sektöründeki tahrifatların aileleri ve çocukları etkilediğini belirtti. Ailelere, çocuklarına Rabbini, Hazreti Resulullah'ı, Kur'an-ı Kerim'i ve hadisleri tanıtmaları gerektiğini söyledi. Yanılmaz, ailelerin İslam'ı yaşayarak çocuklarına örnek olmalarının önemine vurgu yaptı.

Programın sonunda Molla Abdurahim Mecit'in yaptığı dua ile etkinlik sona erdi.