Filistin

İşgal Güçleri, Cebaliye Mülteci Kampında savunma yetkilisi ve ailesine Hava Saldırısı Düzenledi!

İsrail işgal güçlerinin Cebaliye mülteci kampına düzenlediği hava saldırısında, Filistinli Albay Muhammed Mursi ve ailesinden 4 kişi hayatını kaybetti. Filistin Sivil Savunması, saldırıyı kınarken, 7 Ekim’den bu yana 83 sivil savunma mensubunun şehit olduğunu duyurdu.

Abone Ol

Filistin medyasına göre, İsrail işgal güçleri 7 Ekim’den bu yana sürdürdükleri saldırılarına bir yenisini ekleyerek, Gazze Şeridi’ndeki Cebaliye mülteci kampında Mursi ailesinin kaldığı evi hedef aldı. Saldırı sonucunda Filistinli Albay Muhammed Mursi ve ailesinden 4 kişi hayatını kaybetti. Enkaz altındaki naaşlar, olay yerine gelen arama-kurtarma ekipleri ve halkın yardımıyla çıkarıldı.

Filistin Sivil Savunması’ndan Kınama

Filistin Sivil Savunması, saldırı sonrası yaptığı açıklamada, Mursi ailesinin ölümüne sebep olan bu saldırıyı sert bir dille kınadı. Ayrıca, 7 Ekim'de başlayan İsrail’in saldırıları sonucu 83 sivil savunma mensubunun şehit edildiği, 200’den fazla kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Gazze’de Sivil Kaybı Artıyor

İsrail işgal güçlerinin yoğun saldırıları Gazze Şeridi’nde büyük can kayıplarına ve yıkıma neden olurken, sivil halk da bu saldırılardan ciddi şekilde etkilenmeye devam ediyor. Saldırılarda evlerini kaybeden ailelerin yanı sıra, birçok insan sivil savunma ekipleri tarafından kurtarılmaya çalışılıyor.

Bölgedeki İnsanlık Dramı

Bölgedeki uluslararası kuruluşlar ve Filistin hükümeti, İsrail saldırılarının durdurulması ve sivillere yönelik saldırıların derhal sona erdirilmesi çağrısında bulunuyor. Gazze'deki insani kriz derinleşirken, işgal altındaki bölgede yaşanan trajedi dünya kamuoyunda da büyük tepkilere yol açıyor.