Hamas'tan Hasan Nasrallah'ın Şehadeti Üzerine Açıklama Hamas'tan Hasan Nasrallah'ın Şehadeti Üzerine Açıklama

Gazze Şeridi'ndeki Maghazi mülteci kampında işgal güçleri, dün gece yaptığı saldırıda 68 kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Hamas, bu korkunç katliamı kınayarak, işgalcilerin sivillere yönelik saldırılarını sert bir dille eleştirdi.

Hamas sözcüsü yaptığı açıklamada, "Bu akşam cani Siyonist işgal, Gazze Şeridi'nin ortasındaki Maghazi mülteci kampında çok sayıda evi bombalayarak korkunç bir katliam gerçekleştirdi ve başlangıçta 68 insanımızın hayatına mal olurken, çocuklara ve savunmasız sivillere karşı yürüttüğü bu saldırının devamı olarak yeni bir savaş suçu işlediler." ifadelerini kullandı.

Açıklamada, evlerinde güvende olan sivillerin hedef alındığı vurgulanarak, saldırının hain ve korkakça olduğu belirtildi. Hamas, aynı zamanda işgalin arkasında duran Başkan Biden yönetimini suçlayarak uluslararası toplumu, Filistin halkına yönelik işlenen suçlara karşı durmaya çağırdı.

Bu saldırının, işgalcilerin faşist saldırganlığında bir devamı olarak değerlendirilirken, uluslararası toplumdan olaya müdahale etmeleri ve Filistin halkının güvenliğini sağlamak için adım atmaları istendi.

Editör: Ömer Faruk