Filistin Esirler ve Serbest Bırakılanlar İşleri Kurumu ile Filistin Esirler Heyeti, Şifa Hastanesi Ortopedi Bölümü Başkanı Dr. Adnan Ahmed El-Burş'un, işgal hapishanelerinde 5 ay esir kaldıktan sonra şehid edildiğini duyurdu.

Açıklamada, 50 yaşındaki Dr. Adnan El-Burş ile 33 yaşındaki İsmail Hudar'ın işkenceler nedeniyle şehit olduğu belirtildi.

İki kurum tarafından yapılan ortak açıklamada, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye kentinden olan şehit El-Burş'un Ocak 2024'te El-Avde Hastanesi'nde bir grup doktora yardımcı olurken işgalciler tarafından kaçırıldığı açıklandı.

Filistin Sivil İşleri'ne göre El-Burş, 19 Nisan 2024 tarihinde Ofer Hapishanesinde şehit edildi.

İsmail Hudar ise alıkonulmasının ardından şehit edildi ve cenazesi bugün Kerem Şalom sınır kapısından serbest bırakılan onlarca Gazzeli esirle birlikte teslim edildi.

Esirler İdaresi ve Esirler Kulübü, iki şehidin, Gazzeli esirlerin maruz kaldığı işkencelerin bir sonucu olarak katledildiğini açıkladı.

ABD'nin Gazze Planı: "ABD Gazze'deki liman'ı Filistin'e değil, israil'e destek için yaptı" ABD'nin Gazze Planı: "ABD Gazze'deki liman'ı Filistin'e değil, israil'e destek için yaptı"

Dr. El-Burş'un başına gelenlerin, işgalcilerin Şifa Hastanesine saldırması ve sağlık personelini hedef alması, ardından hastanenin tamamen yıkılarak bir mezarlığa dönüştürülmesi, yüzlerce kişinin şehit edilmesi ve kaçırılması da dahil olmak üzere, Gazze'deki doktorların ve sağlık sisteminin sistematik olarak hedef alınması çerçevesinde gerçekleşen kasıtlı bir katliam olduğu vurgulandı.

Esirler heyeti, Dr. El-Burş'un işgalciler tarafından alıkonulana kadar Gazze'de bir hastaneden diğerine yaralıları tedavi etmek için seyahat ettiğini belirtti.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'na göre Dr. El-Burş'un şehadetiyle birlikte 7 Ekim'den bu yana Gazze'de şehit edilen Sağlık çalışanı sayısı 496'ya yükseldi.

Bakanlık, uluslararası toplumu, sağlık ve insan hakları örgütlerini müdahale etmeye ve esirleri işkence, terörizm ve cinayetten korumaya çağırdı.