Haber Merkezi- İsrail işgal kabine üyesi Eisenkot: "Gazze'deki 133 rehineyi 6 ayda geri getiremedik." "Hamas en kötü zararı verdi"

İsrail işgal kabine üyesi ve eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot, Gazze Şeridi'nde tutulan 133 rehinenin geri getirilemediğini belirtti. Eisenkot, Hamas'ın İsrail'e zarar verdiğini ifade etti.

Özgürlük Tufanı Kongresi, Dünyanın Dört Bir Yanından Katılımcılarıyla İstanbul'da Başladı Özgürlük Tufanı Kongresi, Dünyanın Dört Bir Yanından Katılımcılarıyla İstanbul'da Başladı

7 Ekim 2023’te başlayan “AKSA TUFANI OPERASYONU”ndan bu yana, İsrail işgal rejimi bir dizi yenilgiyle karşı karşıya kaldı. Eisenkot, bu sürede Gazze'deki rehinelerin geri getirilememesini büyük bir başarısızlık olarak nitelendirdi.

İsrail'in "Ynet" haber sitesinde yer alan habere göre, Eisenkot, Hamas'ın 7 Ekim'deki operasyonunu İsrail için büyük bir başarısızlık olarak değerlendirdi.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın başlattığı “AKSA TUFANI OPERASYONU” sonrasında İsrail birçok kayıp verdi. İzzeddin el-Kassam Tugayları'yla baş edemeyen İsrail, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında binlerce Filistinliyi öldürdü.