Güncel

İsrail Yetkilileri: Gazze'deki Savaşın 2024'te Devam Edeceğini Bekliyoruz!

İsrail'in sözde ordu sözcüsü Daniel Hagari, Gazze Şeridi'ndeki abluka altında devam eden olaylarla ilgili olarak, 2024 boyunca sürecek şiddetin beklendiğini ifade etti.

Abone Ol

İsrail Ordusu, uzun vadeli bir savaşa hazırlanmak için birliklerinin yeniden düzenlenmesi gerektiğini vurgulayan Hagari'nin açıklamalarıyla hareket ediyor. Hagari, özellikle yedek birimlerin yeniden yapılandırılması için geri çekileceklerini belirtti ve bu adaptasyonların 2024'te devam edecek savaşa yönelik planlama ve hazırlık amacı taşıdığını ifade etti. İsrail Ordusu'nun, önümüzdeki aylarda ek görevlerin olacağını ve savaşın devam edeceği beklentisiyle ileriye dönük planlamalar yapması gerektiğini vurguladı.

Hagari, bazı yedek birimlerin "gelecekteki saldırılar öncesinde enerjilerini toparlayabilmeleri için bu hafta geri çekileceklerini" açıkladı. İşgal altındaki rejimin basını ise, sözde elit askerlerden oluşan Golani Tugayı'nın ardından Gazze Şeridi'ne yönelik kara saldırısına katılan 5 tugayın daha geri çekileceğini duyurmuştu.

Yapılan açıklamaya göre, geri çekilecek askerler arasında 551. Yedek Tugayı, 14. Tugay ve üç eğitim tugayının bulunduğu belirtildi. Golani Tugayı da, Gazze Şeridi'nde büyük kayıplar yaşadıktan sonra geri çekilmişti.

İşgal rejiminin verilerine göre, 7 Ekim'den bu yana toplam ölen asker sayısı 506 oldu; bunların 172'si Gazze'deki çatışmalarda hayatını kaybetti.