Filistin resmi ajansı WAFA'nın güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberde, silahlı yerleşimcilerin, Eriha'nın kuzeyindeki El-Avca Pınarı yakınlarında iki Filistinli genci hedef aldığı belirtildi.

Kaçırılan gençlerin kimlikleri Udey Hüsnü en-Neccar ve Ramadan Cemil Nassar olarak tespit edildi. Olay, yerleşimcilerin gençlerin aracına ateş açarak lastiklerini patlatmaları ve ardından gençleri zorla alıkoymalarıyla gerçekleşti.

Hamas: Biden'ın Ateşkes Teklifine ve BMGK Kararına Bağlıyız Hamas: Biden'ın Ateşkes Teklifine ve BMGK Kararına Bağlıyız

İki Filistinli genç, daha önce İsrail cezaevlerinde hapis yatmış ve serbest bırakılmıştı. Bu bağlamda, Filistin Esirler Cemiyeti Sözcüsü Emced en-Neccar, yaptığı açıklamada, gençlerin El-Fevvar Mülteci Kampı'ndan olduğunu ve daha önce de İsrail ordusu tarafından gözaltına alındıklarını belirtti. Ayrıca, gençlerin ailelerinin çocuklarının akıbetini öğrenmek için İsrail tarafı ve diğer ilgili taraflarla temas halinde olduğu kaydedildi.

Olay, son dönemde artan Yahudi yerleşimci saldırılarının bir parçası olarak görülüyor. Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi'nin verilerine göre, 7 Ekim'den bu yana Yahudi yerleşimcilerin düzenlediği saldırılarda 18 Filistinli hayatını kaybetti, 785'ten fazla kişi ise yaralandı. 

Bu olay, işgal altındaki Batı Şeria'da gerginliği daha da artıran ve bölgedeki istikrarı tehdit eden bir gelişme olarak dikkat çekiyor.

Editör: Fatma Zehra