Dün akşam saatlerinde İzmir'in Yamanlar Karatepe mevkiinde başlayan orman yangını, şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, yangına müdahale etmek için 5 uçak, 15 helikopter, 46 arazöz, 10 su ikmal aracı, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile yoğun bir çalışma başlattı. Ancak rüzgarın hızının saatte 80 kilometreye ulaşması nedeniyle hava araçları bir süre müdahale edemedi.

Yangın, Karşıyaka'nın Doğançay ve Sancaklı mahalleleri ile Bayraklı'nın Onur Mahallesi'ndeki bazı evlere ve bir hayvan barınağına yaklaşınca bu bölgeler tahliye edildi. Alevler, Örnekköy Sanayi Sitesi'ne ulaştı ve burada bulunan birçok işletmeye sıçradı.

Sabah saatlerinde rüzgarın şiddetini azaltması üzerine hava araçları yeniden devreye girerek, yangını kontrol altına almaya çalışıyor. Ancak yangın Karşıyaka, Bayraklı ve Çiğli ilçelerinin ormanlık alanları ve bazı yerleşim yerlerinde devam ediyor. Şehrin birçok noktasından yoğun duman görülürken, bazı ev ve araçlar yangından zarar gördü.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangın bölgesine gitmek üzere Ankara'dan yola çıktı. Bakan Yumaklı, afet bölgesindeki gelişmeleri yakından takip edecek.

İzmir Valisi Süleyman Elban, yangının enerjisinin büyük ölçüde azaldığını ve can kaybının olmamasının en büyük teselli olduğunu belirtti. Elban, yangınla mücadelede görev alan tüm ekiplere teşekkür ederken, vatandaşları yangın güvenliği konusunda daha dikkatli olmaya davet etti.

Hizbullah'tan Metula Saldırısı: İsrail Ordusu'na Tanksavar Füze Saldırısı Hizbullah'tan Metula Saldırısı: İsrail Ordusu'na Tanksavar Füze Saldırısı

Editör: Masume Masume