Japon yetkililer, yapay zekanın toplumsal düzeni tehdit edebileceğini, bu teknolojinin getirdiği faydaların yanı sıra ciddi sorunlara da yol açabileceğini belirtti. Ülkenin önde gelen telekomünikasyon şirketi NTT ve Yomiuri Şimbun'un birlikte yayımladığı açıklamada, yapay zeka kullanımı için yeni kuralların belirlenmesi gerektiği vurgulandı.

Wall Street Journal'ın aktardığına göre, açıklamada yapay zekanın en kötü senaryoda demokrasi ve toplumsal düzenin çökmesine yol açabileceği ve hatta savaşlara neden olabileceği uyarısında bulunuldu.

Japonya hükümetinden, 31 Ekim 2025'teki genel seçimlerde güvenliğin sağlanması için yapay zeka teknolojisine dair denetimleri artıracak düzenlemeler yapması isteniyor.

Ethan'ın Valorant'taki Hassasiyet Ayarları ve Stratejileri Ethan'ın Valorant'taki Hassasiyet Ayarları ve Stratejileri

Öte yandan, ABD'den ithal edilen yapay zeka programlarının deepfake videoların üretilmesine ve dezinformasyona yol açabileceği endişesi dile getirildi. NTT'nin, OpenAI'ın ChatGPT benzeri bir yapay zeka programı olan "tsuzumi"yi geliştirdiği ve bu programın daha az işlem gücü gerektirdiği ve Japonca komutlarla daha etkili çalışabildiği belirtildi.

Avrupa Parlamentosu, 13 Mart'ta dünyanın ilk yapay zeka yasasını kabul etmişti. Yasaya göre, güvenlik güçlerinin biyometrik tanımlama sistemlerinin kullanımında sınırlamalar getirilirken, deepfake videoların sahte olduğunun açıkça belirtilmesi zorunlu hale getirilmişti. Bu düzenleme, önümüzdeki ay itibarıyla iki yıl içinde tüm Avrupa Birliği ülkelerinde kademeli olarak uygulanacak.