Peygamber Efendimiz'in dualarından biri olan 'Allâhümme innî eûzü bike mine’l-aczi ve’l-keseli ve’l bühli ve’l heram' duaları, manevi korunma ve ruhsal güçlenme arayışında olanlar için anlam dolu bir içeriğe sahip.

Detay: "Fahr-i Kâinât -sallâllâhu aleyhi ve sellem- Efendimiz'in dile getirdiği bu dua, insanın kendi zayıflıklarından ve günahlardan korunması için bir sığınma ve dua niteliği taşır.

Müslim'in Zikir bölümünde kaydedilen bu dua, tembellikten, cimrilikten ve yaşlılık gibi doğal süreçlerin getirdiği zayıflıklardan korunmak için Allah'a yönelişin bir ifadesidir.

Kur'an'da Kaza Namazı Var mı? Kur'an'da Kaza Namazı Var mı?

Duaların Arapça Türkçe okunuşu ve anlamıyla birlikte, manevi derinliğiyle bu dua, ruhsal yolculukta bir rehber niteliği taşır.

Okunuşu: “Allâhümme innî eûzü bike mine’l-aczi ve’l-keseli ve’l bühli ve’l heram. Ve azabi'l kabri. Allahümme ati nefis tekva ha. Ve zekkiha ente hayrü men zekkeha. Ente veliyyüüha ve mevla ha."

Anlamı: “Allahım! Âcizlikten, tembellikten, cimrilikten, ihtiyarlayıp ele avuca düşmekten ve kabir azâbından sana sığınırım. Allahım! Nefsime takvâ nasip et ve onu her türlü günahtan temizle; onu en iyi temizleyecek sensin. Ona yardım edip eğitecek sadece sensin.” (Müslim, Zikir 73)

Hadislerdegecendualar21