Dünya

Kanada Tarihindeki En Büyük Orman Yangını: Olağanüstü Hal İlan Edildi

Kanada'nın Kuzeybatı Toprakları ve British Columbia eyaletleri, tarihinin en büyük orman yangınlarıyla mücadele ediyor. British Columbia'da olağanüstü hal ilan edilirken, yangınların yayılmasını önlemek için binlerce kişinin tahliyesi hız kesmeden devam ediyor.

Abone Ol

British Columbia Başbakanı David Eby, son 24 saat içinde yangınların hızla yayıldığını ve durumun kötüleştiğini açıkladı. Eby, yaklaşık 15 bin kişinin tahliye edildiğini belirterek, "Durumun hızla kötüleşmesi nedeniyle bu gece eyalet genelinde olağanüstü hal ilan ediyoruz." dedi.

Yaklaşık 150 bin nüfuslu Kelowna kentinde ciddi sayıda binanın yangınlarda hasar gördüğü bildirildi. Kelowna Havalimanı'ndaki uçuşların durdurulması, alevlere havadan müdahale eden uçakların önceliği gösterdiğini gösterdi.

Kanada'nın Kuzeybatı Toprakları eyaletinde ise devam eden orman yangınları, başkent Yellowknife'a doğru ilerliyor. Tahliyeler nedeniyle kentte neredeyse kimse kalmadı. Eyalet yetkilileri, 48 saat içinde yaklaşık 19 bin kişinin tahliye edildiğini ve sadece 2 bin 600 kişinin kentte kaldığını bildirdi.

16 Ağustos itibarıyla Kanada genelinde 1,067 orman yangınının devam ettiği ve bu yıl ülkede 21,000 kilometrekareden fazla alanın yanarak tahrip olduğu rapor edildi.