Blinken: "Eygi, İsrail'in Öldürdüğü İkinci ABD Vatandaşı ve Bu Kabul Edilemez" Blinken: "Eygi, İsrail'in Öldürdüğü İkinci ABD Vatandaşı ve Bu Kabul Edilemez"

İsrail’in, Hizbullah’a yönelik düzenlediği saldırı ile ilgili şok edici bir bilgi CIA yetkililerinden geldi. ABD medyasına açıklama yapan yetkililer, İsrail'in Lübnan'da çağrı cihazları ve telsizleri patlatarak düzenlediği saldırıyı tam 15 yıldır planladığını belirtti. İsrail, paravan şirketler aracılığıyla bu cihazları Lübnan’a sokarak operasyonu hayata geçirdi.

17 ve 18 Eylül tarihlerinde Lübnan'da Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazları ve telsizler patlatıldı. İlk saldırıda ikisi çocuk 12 kişi hayatını kaybederken, ertesi gün telsizlerin patlatılmasıyla 25 kişi öldü, toplamda binlerce kişi yaralandı. İsrail'den saldırılarla ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, Lübnanlı yetkililer doğrudan İsrail’i suçladı.

Bu olay, İsrail ve Hizbullah arasındaki gerilimin daha da tırmandığı bir dönemde gerçekleşti. 8 Ekim 2023'ten bu yana iki taraf arasında sınırda zaman zaman şiddetlenen çatışmalar yaşanıyor.

Editör: Ömer Faruk