Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nde 4 işgalci esirle ilgilenen birimle iletişimin kesildiğini duyurdu. Kassam Tugayları, Telegram hesabından yayımlanan görüntüde 2014 yılından bu yana esir tutulan Oron Şaul, Hadar Goldin, Avera Mengistu ve Hişam es-Seyyid'in fotoğraflarını paylaştı.

Videoda, Netanyahu hükümetinin esirlerin geri getirilmesine yeterince önem vermediği ve "10 yıl geçti, onları hatırlıyor musunuz?" ifadeleriyle vurgulandı. Gazze'deki 4 esirle ilgilenen birimle iletişimin koptuğu belirtilen duyuruda, esirlerin ailelerine seslenilerek "Unutmayın, vakit geçiyor." denildi.

Hamas’tan Gazetecilerin Güvenliği İçin Çağrı: "Gazetecilere Yönelik Saldırılar Durdurulmalı Hamas’tan Gazetecilerin Güvenliği İçin Çağrı: "Gazetecilere Yönelik Saldırılar Durdurulmalı

Oron Şaul ve Hadar Goldin, 2014 yılında Kassam Tugayları tarafından Gazze Şeridi'ndeki saldırılarda esir alınan işgalci askerlerdi. Avera Mengistu ve Hişam es-Seyyid ise aynı yıl farklı zamanlarda Gazze'ye girmiş ve kendilerinden daha sonra haber alınamamıştı.

Editör: Ömer Faruk