Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos 2024 tarihinde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedenine, 8 Eylül sabahı jandarma ekipleri tarafından ulaşıldı. Arama kurtarma çalışmalarının 19’uncu gününde Eğertutmaz Deresi'nde bulunan Narin'in, öldürüldükten sonra çuvala konulup derenin kenarına taşlar ve ağaç dallarıyla gizlendiği tespit edildi.

Bakan Yerlikaya Acı Haberi Duyurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, acı haberi sosyal medya platformu X üzerinden duyurarak, “Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan Narin kızımızın maalesef cansız bedeni Jandarma ekiplerimiz tarafından bulundu. Narin kızımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun, başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Vali Zorluoğlu’ndan Detaylı Açıklama

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin’in cansız bedeninin bulunmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, jandarma ekiplerinin 8 defa arama yaptığı bölgede küçük kızın cesedine ulaşılabildiğini belirtti. Eğertutmaz Deresi’nde yapılan aramalarda, su altı kurtarma ekipleri, iz takip ve kadavra köpekleri, drone ve yer altı görüntüleme cihazlarıyla yürütülen çalışmalarda Narin’in cesedi, üzeri taş ve dallarla kapatılmış şekilde bulundu.

Narin’in Ölümü Şüphe Uyandırmayacak Şekilde Gizlenmiş

Vali Zorluoğlu, Narin’in ölümünden sonra çuvala konularak dere kenarına getirildiğini, buraya yerleştirilerek taş ve dallarla kapatıldığını ifade etti. Arama ekiplerinin titizlikle yürüttüğü çalışmalar neticesinde cesede sabah saatlerinde ulaşıldı. Narin’in kesin ölüm sebebinin ise otopsi sonrası netleşeceği bildirildi.

Soruşturma Devam Ediyor

Soruşturma kapsamında, Narin Güran’ın amcası S.G., daha önce gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturmayı çok yönlü olarak sürdürüyor. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yaptığı açıklamada, “Sorumlular adalet önünde hesap verecek” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ise olayın takipçisi olacaklarını ve sorumluların en ağır cezayı alması için çalışacaklarını belirtti.

Ankara’da Simit Fiyatlarına Zam: 15 Liraya Yükseldi Ankara’da Simit Fiyatlarına Zam: 15 Liraya Yükseldi

Kesin Ölüm Nedeni Otopsiyle Belirlenecek

Narin Güran’ın cansız bedeni, gerekli incelemelerin yapılması için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Otopsi sonucunda kesin ölüm nedeni ortaya çıkacak. Narin’in kaybolmasının ardından köyde yürütülen kapsamlı aramalar ve soruşturma süreci devam ediyor.

Editör: Masume Masume