Güncel

Kayseri'de "Dünya Şehit Çocukları Günü" dolayısıyla basın açıklaması

HÜDA PAR Kayseri İl Kadın Kolları Başkanlığı, Gazze'deki saldırılarda şehid olan küçük Rim'in anısına ilan edilen "23 Aralık Dünya Şehit Çocukları Günü" münasebetiyle bir basın açıklaması düzenledi.

Abone Ol

7 Ekim tarihinden bu yana geçen 78 günde Gazze'de gerçekleşen katliamlara ve barbarlıklara dikkat çekilen açıklamada, bu süre zarfında yaklaşık 9 bin çocuğun hayatını kaybettiği vurgulandı.

HÜDA PAR Kayseri İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklamasını İl Kadın Kolları Başkanı Selda Şavli okudu.

Şavli, açıklamasında, "Gazze'de, bebekler ve çocuklar, tüm masumiyetleriyle birlikte, siyonist terör örgütü İsrail'in barbar saldırıları nedeniyle yaşam haklarından mahrum bırakılarak şehit olmaktadırlar. Siyonist terör örgütü İsrail'e dur demek, uluslararası kamuoyunun vicdanını harekete geçirmek ve sivil inisiyatif alan tüm dünya halkları adına 23 Aralık gününü 'Dünya Şehit Çocukları Günü' olarak anıyoruz." dedi.

Şavli, sözlerine şöyle devam etti: "Siyonist çeteler, 7 Ekim'den bu yana kadın, çocuk, yaşlı ve bebekleri acımasızca katlederek can, mal ve nesil emniyetini ayaklar altına almışlardır. Gazze'ye yönelik saldırılarda cami, okul, hastane ve sivil yerleşim yerleri bombalanmıştır. Birçok ülke yönetimi, yaşanan soykırım karşısında sessiz kalmakta ve hatta bazıları açıkça İsrail'e destek vermektedir."

Açıklamada ayrıca, "İslam ülkeleri, cesaret göstererek Gazze'ye destek verip siyonist soykırımı durdurmaları gerektiği" vurgusu yapıldı. Batılı devlet liderlerinin Gazze'deki çocuk katliamlarına alkış tutulmasına karşı büyük protestoların yaşandığı ve siyonist terör örgütü İsrail'in dünya genelinde lanetlendiği ifade edildi.

Şavli, "Gazze'ye yönelik saldırılar, 'Çocuk Katliamı Yılı' olarak tarihe geçmiş, şu ana kadar yaklaşık 9 bin çocuğun vahşice katledildiği belirtilmiştir. Bu vahşetin sorumluları sadece siyonist çete değil, aynı zamanda bu barbarlığa destek veren ve sessiz kalanlar da ortak olmuşlardır. Batının yayımladığı bildirgelerin hiçbir anlamı kalmamış, sözde medeniyet pazarlayan batı, çocuk hakları ve insan hakları konusundaki söylemlerini yitirmiştir." ifadelerini kullandı.

23 Aralık'ın "Dünya Şehit Çocukları Günü" olarak ilan edildiği ve Rim adlı bir kız çocuğunun öyküsünün paylaşıldığı açıklamada, Gazze'de her gün yaşanan acıların vurgulanarak İslam ülkeleri liderlerine çağrıda bulunuldu. Şavli, "Gazze'deki çocukların yaşayabilmesi için İslam ülkeleri liderleri başta olmak üzere tüm vicdan sahibi liderleri ve devletleri sorumluluk almaya ve bu vahşeti durdurmak için somut adım atmaya davet ediyoruz." şeklinde konuştu.