Güncel

Kırmızı alarm! İstanbul'da Tarihin en sıcak günü yaşanacak! Birçok il için uyarı yapıldı

İstanbul'da rekor sıcaklık alarmı: İşiniz yoksa dışarı çıkmayın!

Abone Ol

Meteoroloji'den gelen son dakika haberine göre, İstanbul dahil çok sayıda ilde tarihin en sıcak günü yaşanacak. İstanbul'da hissedilen sıcaklığın 40 dereceyi aşması beklenirken uzmanlar sokağa çıkmama uyarısı yapıyor.

Türkiye genelinde sıcaklarla kavruluyor. Antalya'da termometreler 50 dereceyi gördü, ancak bununla bitmeyecek gibi görünüyor; hafta ortasında yılın en sıcak günü yaşanması tahmin ediliyor.

Haftanın en sıcak günleri ülkenin batı ve güney kesimlerinde çarşamba, iç kesimlerde ise perşembe günleri olacak. Sıcaklıklar 40-45 derece arasında seyredecek. Ancak cuma günü batı ve kuzeybatı bölgelerinde hava sıcaklıklarının yaklaşık 10 derece azalması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Serdar Yıldırım, geçen haftadan itibaren sıcaklıkların güney ve batı bölgelerinde mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini, iç kesimlerde ise birkaç derece düştüğünü söyledi.

Yıldırım, "Salı gününden itibaren batı kesimlerinden başlayarak hava sıcaklıklarının ülke genelinde 5 ila 10 derece artmasını bekliyoruz. Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde çarşamba günü mevsim normallerinin 10 derece üzerine çıkarak 45 derecelere varan hava sıcaklıkları bekliyoruz. İç Anadolu ise perşembe günü maksimum sıcaklığa ulaşacak" dedi.

Öğle saatlerinde sıcaklık oldukça yüksek olacak. Örneğin, Çekmeköy ve Ataşehir çevresinde sıcaklık 40-42 derece, sahil kesimlerinde 37-38 derece, Başakşehir-Arnavutköy kesimlerinde ise 38-40 derece olacak. Maksimum sıcaklık ölçümü 13.30-14.00 saatleri arasında yapılacak.

Avrupa yakasının Kefken'e kadar olan bölgesi oldukça tehlikeli, sıcaklık 42 dereceyi bile geçebilir. Anadolu yakası biraz daha düşük olacak, ancak yine de 40 derece civarında seyredecek.

Sıcak hava dalgası nedeniyle kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların 11.00 ile 16.00 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları tavsiye ediliyor. Hava tahmin raporlarını güncel olarak takip etmek için Meteoroloji'nin internet sitesi ve mobil uygulamasından yararlanabilirsiniz.

İstanbul'da bugün sıcaklıkların 37 dereceyi bulması beklenirken, hissedilen sıcaklık 40 dereceyi aşacak. En yüksek sıcaklık perşembe günü 29, cuma 30, cumartesi 29, pazar günü ise 30 derece civarında olacak. Bazı uzmanlar ise sıcaklığın 40,1 dereceyi aşarak İstanbul'da bugüne kadar ölçülen en yüksek sıcaklığı geçeceğini belirtiyor.