Güncel

Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan Filistin'e destek çağrısı

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, Filistin halkına destek için sanatçılardan ülkesinde konser vermeleri çağrısında bulundu. Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro'dan Filistin'e destek çağrısı

Abone Ol

Porto Rikolu rap sanatçısı Rene Perez Joglar, Filistin'deki duruma dair sözlerini paylaştığı bir açıklamada, Petro adlı sosyal medya hesabı tarafından paylaşıldı. Petro, özellikle Rene (Residente) gibi sanatçıların, Filistin halkına yönelik yaşanan soykırımı sanatlarıyla eleştirmesini ve bu konuda duyarlılık gösteren diğer sanatçıları da Bolivar Meydanı ve Bogota'daki Simon Bolivar Parkı'nda düzenlenecek olan bir soykırım karşıtı ve yaşam için bir konsere davet etti. Petro, "Yeter artık, bu katliamlara son verilmeli!" ifadelerini kullandı.

Rap sanatçısı Rene Perez Joglar, 14 Aralık'ta yaptığı açıklamada, Filistin'de yaşanan "korkunç" soykırıma dikkat çekerek, bu yıl piyasaya sürülmesi planlanan albümünün yayınını ertelediğini duyurmuştu.

Residente, duygularını şu sözlerle ifade etmişti: "İçimde kötü bir his var, içim yanıyor. Her gün oğlumu düşünüyorum. Bu acı olaylar karşısında duyarsız kalamam. Kendime şunu soruyorum; gözlerimizin önünde kız ve erkek çocukların başları patlatılırken sessiz kalarak insanlıktan nasıl çıktık?