Güncel

Lapa lapa yağacak! İstanbul'da kar alarmı verildi, sadece saatler kaldı! Yeni soğuk hava dalgası hızla yaklaşıyor

İstanbul'u bekleyen kar fırtınası için alarm verildi! Yeni soğuk hava dalgası hızla yaklaşıyor, ve şehirde lapa lapa kar yağışı bekleniyor.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bu günlerde ani bir değişiklik yaşanacak.

Yeni yılın son günlerinde sıcaklıkların düşmesi beklenirken, önümüzdeki hafta İstanbul dahil birçok kentte yoğun kar yağışı görülecek. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul'da kar yağışının başlayacağı tarihi açıkladı. Şen, "Bu sistem öyle bir kış yapar ki o sıcak havaları unutabiliriz. 2 sene önceki gibi bir kar yağışı da olabilir." dedi.

Hava tahminlerine göre, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Diyarbakır ve Erzurum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Özellikle Antalya'nın doğu ilçeleri, Osmaniye çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli yağışlar bekleniyor.

İstanbul için yapılan özel bir uyarıda ise, kar yağışının 10-11 Ocak tarihlerinde etkili olması olasılığının %65 olduğu belirtiliyor. Şehirdeki sıcaklıkların 15 derece civarında seyretmesine rağmen, bu durumun değişerek yağışla birlikte soğuyacağı ifade ediliyor.

Ayrıca, İstanbul'un ısı adası etkisi nedeniyle diğer şehirlerden 3-4 derece daha sıcak olduğu, ancak bu seferki kar yağışında bu etkinin azalabileceği vurgulanıyor. Tahminlere göre, kar yağışının Perşembe-Cuma günleri etkili olması ve hafta sonuna kadar devam etmesi bekleniyor. Bu durum, özellikle ulaşımda aksamalara, sis ve pus oluşumlarına neden olabilir.

İstanbul'da beklenen kar yağışıyla ilgili olarak Prof. Dr. Orhan Şen, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı 5 günlük hava tahmin haritasına göre perşembe günü yurdun geniş kesiminde yağışlar etkili olacak." şeklinde açıklamalarda bulundu. Önümüzdeki günlerde beklenen kar yağışıyla ilgili güncel bilgileri takip etmekte fayda var.