Dünya

LGS şampiyonlarından Mustafa: Hafızlık zihnimi açtı

Konya'daki Mustafa Büyükkaplan Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu öğrencisi Mustafa Ekrem Erdal, LGS sınavındaki başarısıyla gurur verici bir başarı elde etti.

Abone Ol

AA muhabirine verdiği röportajda, sınava hazırlık sürecinde düzenli çalışma disiplinini hafızlık yeteneğinin kazandırdığını belirtti. Erdal, derslerini iyi dinleyip ödevlerini düzenli bir şekilde yaptığını ve başarı için 500 tam puan hedefiyle çalıştığını ifade etti.

  1. sınıfta hafız olduğunu aktaran Erdal, hafızlığın zihnini açtığını ve derslerinde daha başarılı olmasına katkı sağladığını dile getirdi. Ezber yeteneğinin de geliştiğini belirten Erdal, amacının mühendislik alanında başarılı olmak olduğunu ve bu nedenle Baykar Milli Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin "Bilişim Teknolojileri" bölümünü tercih ettiğini söyledi. İHA/SİHA gibi teknolojik alanlarda ülkesine katkı sağlamak istediğini ifade etti.

Erdal'ın babası Mehmet Okan Erdal da oğlunun başarısından dolayı gurur duyduğunu belirtti. Mustafa'nın, "Bilişim Teknolojileri" bölümünü tercih etme sebebini açıklayarak, hedefinin yazılımla ilgili işler yapmak olduğunu dile getirdi.

Okul müdürü Ali Menekşe ise bu yıl 8. sınıfa devam eden 191 öğrencinin 140'ının hafızlığı tamamladığını ve LGS sınavında güzel başarılar elde ettiklerini ifade etti. Hafızlık akademisinin öğrencilerin derslerine disiplinli bir şekilde çalışmalarına katkı sağladığını belirtti. Menekşe, Mustafa Ekrem Erdal'ın ek bir kursa ihtiyaç duymadan okulda hazırlık sürecini tamamladığını ve gayretli bir öğrenci olduğunu vurguladı.