Cezayir, Yarın Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin Sandık Başına Gidiyor Cezayir, Yarın Cumhurbaşkanlığı Seçimi İçin Sandık Başına Gidiyor

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Lübnan merkezli El Meyadin TV'ye verdiği röportajda, Venezuela'daki darbe girişiminin arkasında ABD ve küresel siyonizmin olduğunu vurguladı. Maduro, aşırı sağın "küresel siyonizm tarafından desteklendiğini ve finanse edildiğini" belirtti.

Maduro, siyonizmin medyayı ve sosyal medyayı etkileme rolünü öne çıkararak, Venezüella'daki zaferinin "bir halkın bağımsızlığı, onuru ve geleceği için neler yapabileceğinin en büyük kanıtı" olduğunu ifade etti. Ayrıca, darbe girişimlerine karşı aldığı uluslararası desteklere ve BRICS zirvesine katılma davetine de atıfta bulundu.

Filistin davasına olan bağlılığını yineleyen Maduro, "Venezuela her zaman Filistin'in yanında olacak. Hitler döneminden bu yana Filistin halkına karşı işlenen en korkunç soykırımı kınıyorum" dedi. Arap ve Müslüman davalarına desteğini de ilan etti.

Cumartesi sabahı düzenlediği basın toplantısında, tüm Venezuelalılardan "siber darbeyle ilgili manipülasyonları açıklığa kavuşturarak, azami anlayış ve destek" istedi. Maduro, darbenin "ABD'nin, Elon Musk'ın önderlik ettiği uluslararası faşist sağın ve küresel vahşi kapitalist aşırılıkçılığın önderliğinde" gerçekleştiğini belirtti.

Maduro, Venezüella'daki işadamlarına yönelik bir mektup göndererek, hükümetinin istikrarın garantörü olduğunu vurguladı. Faşist sağın iktidara gelmesi durumunda iş fırsatlarının sona ereceğini ve ekonominin baskı altına alınacağını belirtti. ABD'de kimin kazanırsa kazansın, Venezüella'nın istikrarsızlaştırılmasının dünya ve bölge için ciddi sonuçlar doğuracağını ekledi.

Kaynak: Görsel Haber