Başkan Gürkan, ziyarette yaptığı açıklamada, Kızılay ile her zaman yakın iş birliği içinde olduklarını ve Malatya'ya ve Kızılay'a daha fazla faydalı olma çabasında olduklarını belirtti.

Gürkan, konuşmasında, "Kızılay Malatya Şube Başkanı olarak göreve başlayan Sadi Ergül Bey’i ve yönetim kurulu üyelerini burada görmekten ve ağırlanmaktan büyük onur duyduğumu belirtmek istiyorum. Kızılay önemli bir kuruluşumuzdur. Gerek deprem öncesinde gerek deprem sürecinde biz Kızılay ile ortak projelere imza atmış bir kurumuz." dedi.

Özellikle Vagon Onarım Fabrikası'nın Kızılay'a devredilmesi ve alt yapısının belediye tarafından yapılarak konteyner üretim merkezi haline getirilmesi konularına vurgu yapan Başkan Gürkan, deprem sürecinde Kızılay ile koordineli bir şekilde çalıştıklarını ve bundan sonra da iş birliğini sürdüreceklerini ifade etti.

Ziyarette Türk Kızılayı Malatya Şube Başkanı Sadi Ergül de yaptığı açıklamada, "Yönetim kurulu üyelerimizle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanımızdan yardım talebinde bulunmak üzere ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Bizleri kabul eden Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Malatya’da Trafik Kazası: 3 Yaralı Malatya’da Trafik Kazası: 3 Yaralı

Bu iş birliği çerçevesinde Kızılay'ın Malatya'daki faaliyetlerini ve desteklerini artırma çabaları devam edecek gibi görünüyor.

Editör: Ömer Faruk