Malatya İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında kurulan "KETEM Sağlık Durağı"nın açılışına, Malatya İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erhan Berk, Vali Ersin Yazıcı eşi Hanife Yazıcı, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak ve çok sayıda kişi katıldı.

Toplum Sağlığı Merkezleri (TSM) bünyesinde faaliyet gösteren Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezleri (KETEM), Sağlıklı Hayat Merkezleri (SHM) ve Aile Sağlığı Merkezleri (ASM)’nde; 40-69 yaş arası kadınlara 2 yılda bir meme kanseri taraması, 30-65 yaş arası kadınlara 5 yılda bir rahim ağzı kanseri taraması, 50-70 yaş arası kadın ve erkeklere 2 yılda bir kolorektal kanser taramaları ücretsiz olarak yapılmaktadır.

Az Yemek Yiyerek Sağlıklı Yaşam: Peygamberimizin Yeme-İçme Adabı Az Yemek Yiyerek Sağlıklı Yaşam: Peygamberimizin Yeme-İçme Adabı

"Kanser son yıllarda ciddi manada artış gösterdi"

Açılışın ardından açıklamada bulunan Hanife Yazıcı, "Kanser son yıllarda ciddi manada artış gösterdi. KETEM erken tarama ile bu hastalığın önüne geçilebilir ve tedavisi uygulanabilir. Erken teşhisin hayat kurtardığını hepimiz biliyoruz. Tek ricamız herkesin bu konuda duyarlı olması ve çevresindekilere bu farkındalığı aşılamasıdır" dedi. (İLKHA)