2022-2023 eğitim öğretim yılında öğretmenlerin görev aldıkları illerde konaklama ihtiyaçları göz önünde bulundurularak alınan karar, 2023 yılı sonuna kadar geçerli olacak şekilde düzenlendi. Bu karar kapsamında konaklama ücretlerinde yüzde 50 oranında indirim yapılacak ve sadece konaklama ihtiyacı olan öğretmenler için mevcut kapasite kullanılacak.

Bu adım, kamuoyu ve öğretmen camiası tarafından olumlu bir şekilde karşılandı. Ancak, Millî Eğitim Bakanlığı, öğretmenler dışındaki eğitim personelinin taleplerine duyarsız kalmadı.

Boykot Nedeniyle Burger King Türkiye'de İsim Değişikliğine Gitti: Yeni Adı "Börgır" Boykot Nedeniyle Burger King Türkiye'de İsim Değişikliğine Gitti: Yeni Adı "Börgır"

Bakan Yusuf Tekin'in talimatıyla, Bakanlık bünyesinde öğretmenlik dışındaki kadrolarda görev yapan personelin konaklama ihtiyaçları da göz önünde bulunduruldu. Bu doğrultuda, daha önceden yapılmış rezervasyonlar iptal edilmeden ve maliyet bedellerinin altında kalmadan, 2024 yılı sonuna kadar öğretmenler ve diğer tüm Millî Eğitim Bakanlığı personeline sivil misafirlere uygulanan hizmet bedelleri üzerinden kahvaltı hariç yüzde 50 indirim uygulanacak.

Bu adım, Bakanlık bünyesindeki tüm eğitim çalışanlarının konaklama ihtiyaçlarını karşılarken daha geniş bir kesime erişmeyi hedefliyor.

Editör: Ömer Faruk