Haber Merkezi- Çiftlikköy Belediyesi Düğün ve Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Mete Yarar, 'Dünya olarak nasıl bir süreçten geçiyoruz?', 'Türkiye hangi kritik dönemlerden geçiyor?' gibi temel sorular çerçevesinde savunma sanayisiyle ilgili görüşlerini paylaştı.

Dr. Recep Hacı, Çiftlikköy Sultaniye Mahallesi'nde Sıcak Karşılamayla Karşılandı Dr. Recep Hacı, Çiftlikköy Sultaniye Mahallesi'nde Sıcak Karşılamayla Karşılandı

Yarar, milli araç TOGG'dan milli uçak KAAN'a, Gazze'den Rusya'ya kadar birçok konuda izleyicileri bilgilendirdi. Dünyada liderliğin el değiştirdiğini ve bu değişimin yaşanacağı 10 yıla şahitlik edileceğini belirten Yarar, Türkiye'nin üretimi arttıkça dışa bağımlılığının azalacağını vurguladı.

"Medeniyetimizi koruyarak yaşam standardımızı yükseltmeliyiz" diyen Mete Yarar, coğrafyanın kader olmadığını, Türkiye için önemli bir ödül olduğunu ifade etti.

Yarar, "Ülke olarak son yıllarda savunma sanayisinde büyük atılımlar yaptık. Ancak düşünce tarzımızı kavga ederek değil, ürettiklerimizle belirlememiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Söyleşinin ardından Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Başak Şengül ve Mete Yarar'a çiçek ve anı tabağı hediye etti ve salondaki izleyicilere teşekkürlerini iletti.

Ayrıca, "Ramazan söyleşilerimiz kapsamında 20 Mart'ta Prof. Dr. Erhan Afyoncu ve Prof. Dr. Tufan Gündüz'ün katılacağı Yakın Tarih konulu etkinliğimize tüm Çiftlikköylü hemşerilerimi bekliyorum" şeklinde konuştu.