Güncel

Meteoroloji çok sayıda il için kar uyarısı yaptı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 12 ili için sarı ve turuncu kodlu kar yağışı uyarısı yaptı.

Abone Ol

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenmektedir. Orta ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun yağmur ve sağanak yağışlı olacağı tahmin edilmektedir. Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Sivas ile Karaman çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışı alacaktır.

Yağışların Hatay çevrelerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak, Van ve Ağrı çevreleri ile Muş'un güneyi ve Siirt'in doğusunda kuvvetli kar yağışına dönüşeceği, Bitlis ve Hakkari çevreleri ile Trabzon, Rize, Artvin, Giresun illerinin yüksek kesimlerinde, Van'ın güneyi ve Şırnak'ın doğusunda yoğun kar yağışları beklenmektedir. Ayrıca, Marmara'nın batısı ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma, don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis olabileceği öngörülmektedir.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi uyarısı yapılmıştır. Hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 5 derece azalması beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacaktır.

Rüzgarın genellikle kuzeyli, yurdun güneydoğu kesimlerinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Orta Karadeniz'de kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi beklenmektedir.

Ağrı, Giresun ve Trabzon için sarı kodlu kar uyarısı yapılırken, Artvin, Bitlis, Rize, Muş, Siirt ve Van için sarı ile turuncu kodlu kar uyarısı yapılmıştır. Hakkari ve Şırnak için ise turuncu kodlu kar uyarısı bulunmaktadır. Hatay için ise sarı kodlu gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapılmıştır.