Haber Merkezi-Ülkenin ikinci büyük kenti Milano'nun cadde ve meydanları, sendikaların, öğrenci birliklerinin ve farklı sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği Filistin'e destek yürüyüşüne ev sahipliği yaptı.

Loreto Meydanı'ndan başlayan yürüyüşe, İtalyanlar, İtalya'da yaşayan Filistinliler ve diğer Müslüman ülkelerin vatandaşlarından oluşan yaklaşık 20 bin kişi katıldı.

Yürüyüşe katılanlar, Siyonist rejimin Gazze'ye saldırılarını protesto ederken, Filistin'e destek ve dayanışmalarını dile getirdi.

Göstericiler, Milano caddelerinde sık sık "Özgür Filistin", "Gazze'ye özgürlük", "Katil İsrail" ve "Hepimiz Filistinliyiz" sloganlarını attı.

Protestocular, ellerinde Filistin bayrakları ile "Siyonizm terördür" ve "ABD, Avrupa, İsrail'in soykırım ortağıdır" yazılı dövizler taşıdı.

Blinken: "Eygi, İsrail'in Öldürdüğü İkinci ABD Vatandaşı ve Bu Kabul Edilemez" Blinken: "Eygi, İsrail'in Öldürdüğü İkinci ABD Vatandaşı ve Bu Kabul Edilemez"

Yürüyüş sırasında geçen haftalarda boykot çağrılarının yapıldığı Loreto Meydanı'ndaki McDonalds ile Starbucks gibi kahve zinciri dükkanlarının önünde polislerin geniş güvenlik önlemleri aldığı gözlendi.

Bu arada, yürüyüşün son kısmında bir kişinin Siyonist rejim bayrağını yaktığı, yüzlerini gizleyen bazı kişilerin ise bir marketin vitrinine zarar verdiği basına yansıdı.

Büyük yürüyüş, Milano kent merkezindeki Sforza Kalesi'nde sona erdi.

Editör: Ömer Faruk