Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Elon Musk'ın Türkiye'deki Tesla ile çalışan çok sayıda Türk tedarikçi firmaya işaret ederek Türkiye'nin Tesla yatırımı için önemli bir aday olduğunu ifade etti. Aynı zamanda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Musk'ı Türkiye'de yatırım yapmaya davet ettiğini ve Tesla'nın Avrupa'daki ikinci, dünya genelinde ise yedinci fabrikasını Türkiye'de kurması için destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

Hamas’tan Gazetecilerin Güvenliği İçin Çağrı: "Gazetecilere Yönelik Saldırılar Durdurulmalı Hamas’tan Gazetecilerin Güvenliği İçin Çağrı: "Gazetecilere Yönelik Saldırılar Durdurulmalı

Elon Musk'ın görüşmede Türkiye ile iş birliği yapmak istediği bir diğer alan ise "Starlink uydu hizmetleri" olarak açıklandı. Musk, Türkiye'nin yetkili kurumları ile çalışmayı ve Starlink hizmetlerini Türkiye'de sunmayı arzu ettiğini ifade etti.

Ayrıca, Musk'ın insansız hava araçları (İHA) teknolojisi konusundaki Türkiye başarısına ve Türk İHA'larına olan ilgisini dile getirdiği ifade edildi. Musk, Türk İHA'larına dünya genelindeki ilginin farkında olduğunu belirterek Türkiye'nin bu alandaki başarısını takdir etti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı da bu görüşmeye dair açıklama yaparak, Elon Musk'ın Türkiye'de yatırım yapma niyetini ve Türk tedarikçi firmalarla olan iş birliğini vurguladı. Ayrıca, Starlink ve yapay zeka konularında işbirliği teklifini de belirtti. Türkiye'nin teknoloji üssü olma hedefine yönelik çalışmaların devam edeceği ifade edildi.

Editör: Ömer Faruk