Nijerya'da Gundutse köyünde ortaya çıkan teşhis konulamayan hastalık nedeniyle ulusal bir endişe doğdu. İshal ve kusma semptomlarıyla başlayan hastalık, 45'ten fazla kişinin ölümüne sebep oldu. Bu kayıpların çoğu kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşuyor.

Başlangıçta sıtma ve ishal gibi yaygın hastalıklarla karıştırılan belirtiler, bölge halkında endişe yaratıyor. Gundutse'deki sağlık yetkilileri, Kano Sağlık Bakanlığı'nı bilgilendirerek durumu izlemeye aldılar. Şu an hastalığın kökeni hakkında kesin bir bilgi bulunmamakla birlikte, su ve kan örneklerinin incelendiği belirtiliyor.

İlk kişiselleştirilmiş cilt kanseri aşısı İngiltere'de test ediliyor İlk kişiselleştirilmiş cilt kanseri aşısı İngiltere'de test ediliyor

Gundutse sakinleri, test sonuçlarını beklerken, kötü hijyen koşullarının hastalığın yayılmasında etkili olabileceğine inanıyorlar. Sokoto eyaletinde de benzer bir durum yaşanmış, 7 Nisan'da teşhis konulamayan bir hastalık nedeniyle 3 çocuğun yaşamını yitirdiği ve 127 çocuğun hastaneye kaldırıldığı açıklanmıştı. Bu olaylar, Nijerya'da sağlık otoritelerinin dikkatini çekiyor ve soruşturma derinleştiriliyor.