Güncel

Rusya, BM Güvenlik Konseyi'nde Toplantı İstedi!

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, 'Belgorod'daki terör saldırısını BM Güvenlik Konseyi'nde görüşmeye açacağız. Rusya Güvenlik Konseyi'nde toplantı talebinde bulunduk' açıklamasını yaptı.

Abone Ol

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, İngiltere ve ABD'nin Kiev rejimini terör eylemlerine kışkırtmakla suçlayarak, “Bu terör saldırısının arkasında İngiltere duruyor. Ukrayna ordusunun başarısızlığını anladıkları için terör eylemlerine yönlendiriyorlar” ifadelerini kullandı.

Zaharova ayrıca, Kiev yönetiminin Rusya ile görüşmeyi yasakladığını ve İngiltere'nin sivillere karşı terör saldırıları düzenlediğini iddia etti. “Anglosaksonlar, Ukrayna ordusunun durumunu düzeltemeyince sivillere karşı terör taktiğine başvuruyorlar” dedi.

Ayrıca, Zaharova AB ülkelerini Kiev'deki teröristlere silah sağlamakla suçlayarak, “AB ülkeleri, Kiev'deki teröristlere silah sağlamaya devam ediyor. Bu durumda onlar da bu terör eylemlerinden sorumludur” açıklamasını yaptı.

Rusya'nın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Dmitriy Polyanskiy, Belgorod'daki saldırıda Çekya yapımı silahların kullanıldığını belirterek, “BM Güvenlik Konseyi’nde Belgorod konulu bir toplantı talep ettik. Çekya Daimi Temsilcisi'nin de toplantıda bulunmasını talep ettik. Ülkesinin, sivillerin ölümüne yol açan mühimmatı tedarik etmesine açıklık getirsin” şeklinde konuştu.