Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ukrayna'ya ait 32 insansız hava aracının (İHA) başkent Moskova'nın yanı sıra sınırdaki Bryansk, Kursk ve Oryol bölgelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda imha edildiği bildirildi. Açıklamada, aynı saldırılarda hava savunma sistemlerinin, 32 İHA'nın yanı sıra 13 füzeyi de etkisiz hale getirdiği ifade edildi.

Belgorod Valisi Vyacheslav Gladkov, Belgorod kentindeki saldırılarda bir kişinin hayatını kaybettiğini ve dört kişinin yaralandığını belirtti. Ayrıca, Belgorod'un Ukrayna sınırında bulunması nedeniyle su temin sisteminin zarar gördüğüne dikkat çekti.

Hizbullah'tan Metula Saldırısı: İsrail Ordusu'na Tanksavar Füze Saldırısı Hizbullah'tan Metula Saldırısı: İsrail Ordusu'na Tanksavar Füze Saldırısı

Belgorod, dün sabah Rus kuvvetleri tarafından ağır bombardımana maruz kalan Ukrayna'nın Harkov kentinin 80 kilometre kuzeyinde konumlanmaktadır. Ukrayna yetkililerine göre, Rusya dün sabah başkent Kiev dahil bir dizi Ukrayna kentine yoğun füze saldırısı düzenleyerek en az 30 kişinin ölümüne ve 160'tan fazla kişinin yaralanmasına neden oldu.

Editör: Ömer Faruk