Haber Merkezi- Sağlık Bakanlığı, MHRS randevu sistemine yapılan iptallerin yol açtığı sorunları çözmek için yeni tedbirler alıyor. Bakan Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek olan kararları duyurdu.

Bakan Koca, yapılan toplantılarda sorunları ele alarak çözüm yolları üzerinde çalıştıklarını belirtti. Bu çalışmaların önemli sonuçlar verdiğini ifade eden Koca, randevu iptalleri nedeniyle oluşan kullanılamayan kapasitenin artık diğer vatandaşların kullanımına açılacağını dile getirdi.

Yeni düzenleme kapsamında, randevu iptali yapmayan vatandaşların, ilk iptalde 15 gün boyunca aynı branştan randevu alamayacakları açıklandı.

Kovid Aşısıyla İlgili Korkutan İtiraf: AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi Nadir Yan Etkiyi Kabul Etti Kovid Aşısıyla İlgili Korkutan İtiraf: AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi Nadir Yan Etkiyi Kabul Etti

Ayrıca, ikinci kez gelinmeyen randevuların ardından 15 gün boyunca tüm branşlardan randevu almanın da mümkün olmayacağı belirtildi.

Son dakika iptallerinin atıl kapasite oluşturmaması için ise randevu iptal süresinin bir önceki günün sonunda saat 23.59'a sınırlandırıldığı ifade edildi.

Böylelikle iptal edilen randevuların yerine, muayene saatinden bir saat öncesine kadar yeni randevular verilebilecek. Bu adımların daha fazla hastanın randevu almasını ve kapasitenin daha verimli kullanılmasını sağlayacağı belirtildi.