Başiskele'de Gençler Arasında Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Heyecanı! Başiskele'de Gençler Arasında Kur'an-ı Kerim Güzel Okuma Heyecanı!

Esenler Belediyesi, 15 Nisan Dünya Sanat Günü'nde, Gazze'deki zulme dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenledi. "Sanatın Evrensel Dili Susturulan Çocuklar İçin Konuşuyor" sloganıyla gerçekleşen etkinlik, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi bahçesinde yapıldı.

Etkinlikte, yaşanan vahşet ve zulme karşı toplumsal bilinç oluşturmak amacıyla kanlı çocuk ayakkabıları sergilendi. Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV)’nde konservatuvar eğitimi alan öğrenciler, sevilen şairlerin ve sanatçıların Kudüs ve Filistin temalı şarkılarını seslendirerek duygusal bir atmosfer oluşturdu. Tiyatro gösteriminde ise ESEV dramı öğrencileri, bir anne ve babanın çocuklarını kaybettiği anın acısını ve çaresizliğini sahneye taşıdı.

Etkinlikten etkilenen katılımcılardan Fatma Kara, "Tüylerim ürpererek izledim tiyatro gösterimini. Biz burada belki bir tiyatro oyunu izledik ama Gazzeli kardeşlerimiz tüm yaşananları çok acı bir şekilde tecrübe ediyorlar. Umarım bu etkinlikler insanlarımızda bir bilinç oluşturur. En azından kararlı bir şekilde boykota devam etmeliyiz" şeklinde konuştu.

Sanatın birleştirici gücünü vurgulayan katılımcılardan Atilla Güneş ise, "Çok iyi hazırlanmış bir etkinlik. Hepimiz çok duygulandık. Gazze'de yaşananlar içimizi parçalıyor. Hiçbir suçu olmayan masum insanlar vahşice katlediliyor. Bu tür etkinliklerle Gazze hassasiyetimizi diri tutmalıyız. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Dunya Sanat Gunu Gazze Tiyatro 2 960X540Dunya Sanat Gunu Gazze Tiyatro 4 1920X1080Dunya Sanat Gunu Gazze Tiyatro 5 1920X1080