Sağlık Bakanlığı, yatağa bağımlı hastaların oy kullanma sürecini kolaylaştırmak amacıyla seyyar sandık uygulamasını hayata geçiriyor. Yatağa bağımlı olanlar, E-Devlet üzerinden veya http://ysk.gov.tr adresinden seçmen durumlarını kontrol edebilirler.

Oy kullanma hakkına sahip olan yatağa bağımlı seçmenler, seyyar sandıklarda oy kullanma taleplerini iletmeden önce, http://ysk.gov.tr adresinden veya ilçe seçim kurullarından temin edilecek Seyyar Sandık Talep Formu'nu doldurmalıdırlar. Ayrıca, "Engeli Nedeniyle Yatağa Bağımlı Olduğu" veya "Hastalığı Sebebiyle Yatağa Bağımlı Olduğu" ibaresinin yer aldığı sağlık raporu da bu form ile birlikte ilgili yerlere teslim edilmelidir.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesaplarından bilgilendirme yaptı. Bu önemli süreç için başvuruların yarın sona ereceği ve vatandaşların gereken belgeleri eksiksiz bir şekilde teslim etmeleri gerektiği belirtildi. Bu sayede yatağa bağımlı seçmenler, oy kullanma sürecinde kolaylıkla desteklenmiş olacaklar.

Seyyar Sandıkta Oy Kullanma Nedir?

bir seçim uygulamasını ifade eder. Seyyar sandık, genellikle fiziksel engelli veya sağlık sorunları nedeniyle evlerinden çıkamayan seçmenlere oy kullanma imkanı sağlamak için oluşturulan bir sistemdir.

Bu sistem, genellikle yatağa bağımlı hastalar, engelliler veya yaşlı bireyler için uygulanır. Bu kişiler, seyyar sandık aracılığıyla evlerinde oy kullanabilirler. Sandık, seçmenin bulunduğu yerde getirilir, seçmen oy kullanır ve sandık tekrar ilgili mercilere götürülerek oy sayımına katılır.

HÜDA PAR Milletvekili Serkan Ramanlı, TBMM'de Vatandaşlık Kanunu Değişikliği İçin Destek İstedi HÜDA PAR Milletvekili Serkan Ramanlı, TBMM'de Vatandaşlık Kanunu Değişikliği İçin Destek İstedi

Bu uygulama, seçim sürecine katılımın genişletilmesini ve herkesin seçme hakkından yararlanmasını amaçlar. Seyyar sandık kullanma hakkı, genellikle ilgili sağlık belgesi veya yetkililer tarafından belirlenen diğer kriterlere dayanır. Bu şekilde, engelli veya sağlık sorunu olan bireylerin oy kullanma sürecine katılması desteklenir, ve demokratik haklarına daha etkin bir şekilde erişim sağlanmaya çalışılır.

Editör: Ömer Faruk