Şırnak'ta, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) iş birliği ile DENEYAP atölyelerinde ilk kez açılan yaz okulu, öğrencilere kapılarını açtı. 3 hafta sürecek olan bu özel programda, ortaokul ve lise öğrencilerine robotik kodlama ve yazılım teknolojileri alanlarında eğitimler veriliyor.

Şırnak merkez ve Cizre'de yer alan DENEYAP atölyelerinde gerçekleştirilen bu yaz okulu, öğrencilerin yaz tatilini en verimli şekilde değerlendirmelerine olanak sağlıyor. Eğitimler, işin uzmanı mühendisler tarafından veriliyor ve bu sayede öğrenciler, alanında yetkin kişilerden doğrudan öğrenme fırsatı buluyor.

T3 Vakfı Şırnak il sorumlusu Rukiye Asan, yaz okulunun Şırnak'ta ilk kez düzenlendiğini belirterek, "İsmail Ebul-iz El Cezeri'nin memleketinde, onun torunlarını yetiştiriyoruz. Şırnak'ta bu yıl ilk defa yaz okulu başladı. 3 haftalık sürecek bu programda robotik kodlama ve yazılım teknolojileri dersleri verilecek. Öğrencilerimiz, yaz tatillerini en güzel ve verimli şekilde değerlendiriyor. Katılım sağlayacak öğrencilere sertifika da vereceğiz," dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun Kongre Konuşmasına Sert Tepki: "Yüzleri Kızarmıyor, Adalet Yok" Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun Kongre Konuşmasına Sert Tepki: "Yüzleri Kızarmıyor, Adalet Yok"

Asan, ayrıca bu eğitimlerin, geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştirme amacı taşıdığını ve bu bağlamda milli teknoloji hamlesine önemli bir katkı sunduğunu vurguladı.

Editör: Emir Aydın