Güncel

Siverek Hastanesinde Başarılı Koroner Baypas Ameliyatı: Hastanın İyileşme Süreci Olumlu İlerliyor

Siverek Devlet Hastanesi'nde Gerçekleşen Anjiyo Sonrası Mehmet Akif İnan Hastanesine Sevki ve Başarılı Koroner Baypas Ameliyatı

Abone Ol

Siverek Devlet Hastanesi'ne sıkıştırıcı göğüs ağrısıyla başvuran 71 yaşındaki Nuri Tayan'a yapılan anjiyo sonrasında üç damarının kapalı olduğu tespit edildi. Kardiyoloji Uzmanı Dr. Cuma Yeşildaş'ın önderliğindeki ekip tarafından hızla tedavi kararı alınarak, hastanın 112 vasıtasıyla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevki sağlandı.

Mehmet Akif İnan Hastanesi Kalp Damar Cerrahi uzmanı Op. Dr. Bedirhan Buğra Bayıcı'nın başarılı bir şekilde gerçekleştirdiği koroner baypas ameliyatı sonucunda hasta sağlığına kavuştu.

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Cuma Yeşildaş, hastanın iki hafta önce sıkıştırıcı göğüs ağrısıyla başvurduğunu belirterek, yapılan tetkikler sonucunda akut kalp krizi tanısı konulduğunu ve ardından gerçekleştirilen koroner anjiyografide üç damarında ciddi darlıklar tespit edildiğini ifade etti. Ortak konseyde alınan kararla hastaya baypas ameliyatı uygulandığını söyledi.

Kalp Damar Cerrahi Op. Dr. Bedirhan Buğra Bayıcı, hastanın damarlarında ciddi darlıklar tespit edildikten sonra baypas ameliyatına karar verdiklerini ve başarılı bir operasyon gerçekleştirdiklerini aktardı. Ayrıca, hastanın ameliyat sonrasındaki kontrollerinin Siverek Devlet Hastanesi'nde yapıldığını belirtti.

Hasta yakını Faik Tayan ise babasının sağlık durumuyla ilgili bilgiler vererek, acil bir durumda Kardiyoloji Uzmanı Dr. Cuma Yeşildaş'ın yönlendirmesiyle gerçekleşen tedavi sürecinde memnuniyetlerini dile getirdi ve her iki doktora teşekkür etti.