Bilim dünyasını heyecanlandıran bir keşif yapıldı: İtalya'nın Ponza adası civarında bulunan Vanadis deniz solucanının, başından 20 kat daha ağır olan devasa gözleri keşfedildi. Bu dev gözler, bir memelininki kadar keskin görüş sağlıyor.

Esenler Belediyesi Gençleri Kelimelerin Büyüsüyle Buluşturuyor: Etimoloji Atölyesi Başladı! Esenler Belediyesi Gençleri Kelimelerin Büyüsüyle Buluşturuyor: Etimoloji Atölyesi Başladı!

Araştırmacılar, solucanın gözlerinin, türün derin denizlerinde gizemli bir dili anlamasına yardımcı olabileceğini düşünüyor. Bu gözler o kadar büyük ki insan gözlerinin ağırlığına oranla başımıza 100 kilogram eklenirdi. Gözler, solucanın küçük nesneleri görmesine ve denizdeki hareketleri gece boyunca takip etmesine olanak tanıyor.

Kopenhag Üniversitesi'nden Dr. Anders Garm, bu yeteneğin genellikle omurgalılara özgü olduğunu belirtiyor ancak solucan gibi bir omurgasızın bu kadar gelişmiş bir görüşe sahip olması şaşırtıcı. Bilim insanları, solucanın basit sinir sisteminin bu karmaşık işlevleri nasıl yerine getirdiğini anlamaya çalışıyor.