Güncel

Tahıl anlaşmasından çekilen Rusya'dan sert açıklama:Ukrayna'ya giden her gemi askeri kargo sayılacak

Rusya, Karadeniz’deki insani koridorunun kapatılacağını duyurdu

Abone Ol

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Karadeniz Girişimi'nin işlerliğinin sona ermesi ve deniz insani koridorunun kapatılması nedeniyle 20 Temmuz 2023 saat 00:00'dan (TSİ) itibaren Karadeniz Havzası'nda Ukrayna limanlarına seyreden tüm gemiler potansiyel askeri kargo taşıyıcıları olarak değerlendirilecek” denildi.

Rusya, 18 Temmuz'da sona eren Tahıl Anlaşması'ndan çekildiğini duyurmuştu. Rusya Dışişleri Bakanlığı, anlaşmaya Batı'nın Rus gıda ve gübresine yaptırım uygulamaktan vazgeçmesi halinde döneceklerini duyurmuştu.

Rusya, anlaşmadan çekilmesinin ikinci gününde bölgede gerilimi tırmandıracak yeni bir karara daha imza attı

Rusya Savunma Bakanlığı, bu geceden itibaren Ukrayna limanlarına giden tüm gemilerin “potansiyel askeri yük taşıyıcısı” olarak değerlendirileceğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, tahıl anlaşmasının sona erdiği ve Karadeniz’deki insani koridorların azaltıldığı belirtildi.

"TÜM GEMİLER POTANSİYEL ASKERİ KARGO TAŞIYICILARI OLARAK DEĞERLENDİRİLECEK"

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Karadeniz Girişimi'nin işlerliğinin sona ermesi ve deniz insani koridorunun kapatılması nedeniyle 20 Temmuz 2023 saat 00.00'dan (TSİ) itibaren Karadeniz Havzası'nda Ukrayna limanlarına seyreden tüm gemiler potansiyel askeri kargo taşıyıcıları olarak değerlendirilecek” denildi. Açıklamada ayrıca, “Buna bağlı olarak bu gemilerin bandıralarının ait olduğu ülkeler Ukrayna'daki çatışmaya Kiev rejiminin tarafında dahil olmuş sayılacak” ifadelerine yer verildi.

UKRAYNA ALTERNATİF GÜZERGAH ARAYIŞINDA

Rusya’nın Tahıl Koridoru Anlaşması’ndan çekilmesinin ardından Ukrayna, tahıl sevkiyatına alternatif yollar ararken, Rusya, Karadeniz’deki insani koridorunun kapatılacağını duyurdu. Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Karadeniz Girişimi'nin işlerliğinin sona ermesi ve deniz insani koridorunun kapatılması nedeniyle 20 Temmuz 2023 saat 00.00'dan (TSİ) itibaren Karadeniz Havzası'nda Ukrayna limanlarına seyreden tüm gemiler potansiyel askeri kargo taşıyıcıları olarak değerlendirilecek” denildi.

Açıklamada ayrıca, “Buna bağlı olarak bu gemilerin bandıralarının ait olduğu ülkeler Ukrayna'daki çatışmaya Kiev rejiminin tarafında dahil olmuş sayılacak” ifadelerine yer verildi.