Güncel

Tarihi NATO Liderler Zirvesi başladı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AİLE FOTOĞRAFI ÇEKİMİNE KATILDI.

Abone Ol

NATO Liderler Zirvesi, Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta başladı... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirve öncesi Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi. Erdoğan'ın bugünkü ikili temasları kapsamında Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve ABD Başkanı Joe Biden ile de bir araya gelmesi bekleniyor. 2 gün sürecek NATO Liderler Zirvesi’nin ilk oturumunda İsveç de yer alıyor...

NATO ülkelerinin liderleri, Rusya sınırına yaklaşık 300 kilometre uzaklıktaki Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta bir araya geldi. Tarihi NATO Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirve öncesinde pek çok liderle bir araya geldi.

NATO Liderler Zirvesi öncesinde konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Ukrayna'ya olan siyasi desteğimizi de dile getireceğiz, Ukrayna'yı NATO'ya alabilmek için neler gerektiğini tartışacağız." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi öncesinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Sunak ile bir araya geldi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, zirve kapsamında, LITEXPO Sergi ve Fuar Merkezi'ndeki görüşmeleri devam ediyor.

Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya geldi.

İLK OTURUM BAŞLADI

Liderler, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Litvanya Devlet Başkanı Gitanas Nauseda tarafından resmi olarak karşılanmalarının ve aile fotoğrafı çekiminde yer almalarının ardından NATO Liderler Zirvesi’nin ilk oturumuna katıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AİLE FOTOĞRAFI ÇEKİMİNE KATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron ve Sunak ile görüşmesinin ardından NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ndeki aile fotoğrafı çekimine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenen NATO Liderler Toplantısı öncesinde zirvenin yapıldığı LITEXPO Sergi ve Kongre Merkezi'nde, ev sahibi Litvanya'nın Cumhurbaşkanı Gitanas Nauseda ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg tarafından karşılandı. Erdoğan, tokalaşarak fotoğraf çektirdiği Nauseda ve Stoltenberg ile ayaküstü sohbet etti.

Resmi karşılama töreni sonrasında aile fotoğrafı çekimi yapıldı. Fotoğraf çekiminde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağında İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, solunda ise İspanya Başbakanı Pedro Sanchez yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, bugün ayrıca Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın da NATO Liderler Toplantısı'nın ikinci oturumu ile NATO-Ukrayna Komisyonu Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı'na katılarak, katılımcılara hitap edecek.

Erdoğan'ın, yarın Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile ikili görüşme yapması, zirvenin tamamlanmasının ardından zirve alanında basın toplantısı düzenlemesi öngörülüyor.