Güncel

Tunus Lideri Said, Kartaca Sarayı'nda Dışişleri Bakanı Ammar ile Toplantı Gerçekleştirdi

Tunus Cumhurbaşkanı Said: Direnişe karşı koyamayan siyonist oluşum suikastlara başvuruyor ... Said, Siyonist Rejimin HAMAS Lideri Suikastına Karşı Sert Açıklamalarda Bulundu

Abone Ol

Tunus'un başkenti Tunus'ta, Cumhurbaşkanı Kays Said, Kartaca Sarayı'nda Dışişleri Bakanı Nebil Ammar ile bir araya geldi. Görüşme, işgalci siyonist rejimin Beyrut'ta HAMAS lideri Salih El Aruri ve altı arkadaşına düzenlediği suikastı ele aldı.

Said, görüşmede yaptığı açıklamada, Siyonist oluşumun sahada başarısız olduğunu ve direnişle mücadele edemediğini belirterek bilinçli bir şekilde suikastlara başvurduğunu ifade etti. Geçmişte BM arabulucusu Kont Fold Bernadotte'den, Kemal Advan'a, Kemal Nasır'a, Ebu Yusuf el-Neccar'a, Ebu Hasan Seleme'ye, Halil el-Vezir Ebu Cihad'a, Gassan Kenfani'ye ve Ebu İyad Salah Halaf'a kadar birçok önemli ismin hedef alındığını hatırlatan Said, dünya önünde devam eden soykırımın sadece bir grubu değil, tüm halkı hedef aldığını vurguladı.

Said, işgalci siyonist rejimin uzun süredir suikastlara başvurduğunu belirterek, bu durumun çok sayıda ve iyi bilinen kanıtlarla desteklendiğini ifade etti.